zaterdag 17 november 2012

Schoonheid



Het plaatje links onder vond ik in een tijdschrift. Bladen als Happinez en Villa d"Arte zijn mooie tijdschriften om te verknippen. Het plaatje hoort bij een boek over schoonheid, de basis van deze collage. Het hertje komt van een servetje waarvan ik de bovenste laag heb losgepeuterd. Servetten gaan bobbelen als je het in z'n geheel op je ondergrond lijmt, dus peuteren maar!! Vervolgens ontstonden de woorden Schattig en Schilderachtig en zag ik ineens dat het allemaal met een SCH begon. De collage bestaat verder uit pagina's uit oude boeken, zelf gedecoreerde vellen papier en die in stukken geknipt, een Chinees kadopapiertje, oude landkaarten en verder is het versierd met stiften en acrylstiften.
Er kwamen meer woorden bij die met SCH begonnen en daarom met een lettersjabloon SCH erin geschreven. De kleine zwarte stipjes zijn ontstaan door een tandenborstel in de inkt te dopen en die te schrapen met een mesje waardoor de spettertjes in kleine nevelpuntjes op het papier verschijnen. Even oefenen op een los blaadje.
In Picasa er een mooi lijstje omheen gezet, waardoor het afgewerkt lijkt.

1 opmerking:

  1. Leuk :-). Drukke tijd gehad dus nu pas tijd om even rustig door je blogpagina's heen te lopen. Leuk bedacht en opgezet..

    BeantwoordenVerwijderen